Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste francuskie paluszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 370 gram
jajko 1 szt
przyprawa do grzanek 1/2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste francuskie paluszki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem. Całą powierzchnię ciasta posypujemy sporą warstwą przyprawy do grzanek złocistych,
Krok 1 - Złociste francuskie paluszki foto
2
a następnie tniemy na około 1 cm paseczki.
Krok 2 - Złociste francuskie paluszki foto
3
Trzymając za końce pasków zwijamy z ciasta spiralki, które układamy na papierze do pieczenia.
Krok 3 - Złociste francuskie paluszki foto
4
Pieczemy na rumiano w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (około 10-15 minut- czas pieczenia jest uzależniony od grubości spiralek).
Krok 4 - Złociste francuskie paluszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 20.06.2012 10:12
Bardzo smakowicie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak