Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto półfrancuskie serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
margaryna 250 g
jaja 1 szt
marmolada 250 g
cukier puder 100 g
cukier waniliowy 10 g
twaróg 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto półfrancuskie serowe

Mąkę przesiać ser zmielić w maszynce, dodać do mąki posiekać z tłuszczem , dodać jajo, zarobić ciasto, odłożyć ciasto na kilka godzin. Rozwałkować ciasto na grubość 5 mm. krajać kwadraty o boku 8 cm.na środek nałożyć marmoladę,kwadraty składać na połowę.W miejscu złączenia ciasta ponacinać w odstępie 1 cm.lekko wygiąć aby nacięcia rozchyliły się.Powierzchnię posmarować masą jajową i posypać cukrem kryształem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.07.2012 09:14
pycha;)
Betka 20.06.2012 09:42
uwielbiam takie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak