Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka półfrancuskie śmietanowe z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
margaryna 225 g
jaja 1 szt
żółtko jajek 1 szt
śmietana 125 g
cukier puder 100 g
cukier waniliowy 20 g
jabłko kwaśne 700 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka półfrancuskie śmietanowe z jabłkami

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jaja i śmietanę i wyrobić ciasto, przełożyć do miski przykryć i chłodzić 10-12 godzin. Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm. wyciąć krążki średnicy 8 cm.Jabłka umyć obrać, podzielić na ćwiartki.Każdą ćwiartkę podzielić na dwie części.Na połowę wyciętego krążka ciasta układać cząstki jabłek,drugą połową ciasta nakryć cząstkę jabłka. pieczemy a gotowe posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 02.10.2012 10:00
pycha
Andysz 11.07.2012 09:16
super
Betka 20.06.2012 09:42
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak