Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zalewa do peklowania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 100 g
saletra 10 g
ziele angielskie 6 szt
woda 1 l
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zalewa do peklowania

wodę zagotować i wystudzić.Sól saletrą i i resztę składników połączyć z wodą.Otrzymaną solanką zalać mięso.Zalewa powinna pokryć mięso

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 23.02.2013 00:12
mnaimm;>
Andysz 11.07.2012 09:15
super;)
Amellia 05.07.2012 14:28
fajna
Betka 22.06.2012 09:48
wypróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak