Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ostrych zupek chińskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
zupki chińskie ostre 2 op
kapusta pekińska 1/2 główki
kukurydza 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
majonez 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ostrych zupek chińskich

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na kilkanaście minut. Następnie pokrojonego kurczaka smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzimy i osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kukurydzę oraz groszek osączamy z zalewy. Kapustę pekinską dokładnie myjemy, drobno szatkujemy. Następnie wszystkie składniki ze sobą łaczymy, dodajemy zupki chinskie, majonez, sól oraz pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy, najlepiej na całą noc do lodówki, aby makaron z zupek zmiękł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak