Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem - farsz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 700 g
cebula biała 2 szt
słonina 150 g
sól
pieprz
majeranek
cebula biała 2 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem - farsz

Proporcje na pierogi z pół kilograma mąki.
Mięso i słoninę (jeśli mięso jest tłuste, można nie dodawać) ugotowałam w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Gdy było miękkie zmieliłam razem z 2 cebulami w maszynce. Doprawiłam solą, pieprzem i majerankiem.
Ulepiłam i ugotowałam pierogi. Polałam boczkiem podsmażonym z cebulką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 15.04.2013 19:31
dobre pierogi
Pietruszka 19.06.2012 22:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak