Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier kryształ 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
ocet 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Kroki postępowania

1
Jaja wybić do 2 oddzielnych naczyń. Sprawdzić świeżość.
Krok 1 - biszkopt foto
2
Białka ubić na sztywno dodając pod koniec-gdy białką będą ubite cukier. Następnie dodajemy żółtka wymieszane z octem i proszkiem i mieszamy.
Krok 2 - biszkopt foto
3
Gotowe ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35-40 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt możemy wykorzystać do różnych deserów- przekładając ulubioną masą itp.
Krok 3 - biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.02.2013 10:32
Szkoda, że nie dodałeś zdjęcia upieczonego biszkoptu.
SmacznaPyza 01.02.2013 16:44
z jakim proszkiem ? nie ma proszku z składnikach ...
bartek8585 16.08.2012 11:42
polecam:)
mirosława4 04.08.2012 20:15
smaczny robię podobnie
Dorian 25.07.2012 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak