Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana uczta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 1
kapusta kiszona
jajko
sery pleśniowe
boczek 1 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana uczta

Ziemniaka gotujemy w mundurku, bądź gotujemy na talerzu w mikrofalówce, Po ugotowaniu, przycinamy wieczko i wygrzebujemy łyżką stołową wnętrze ziemniaka. Wnętrze wypełniamy plastrem boczku i jajkiem, po czym wsadzamy do piekarnika na około 10 minut, do ścięcia jajka . Na około 2 minuty przed wyjęciem z piekarnika, farsz z ziemniaka mieszamy z posiekaną kapustą kiszoną , solimy pieprzymy i podsmażamy do zarumienienie sią na oliwie z oliwek. Podajemy z cytrynką, drugim ziemniakiem owiniętym boczkiem, Do wnętrza bardzo często dodaję różne rodzaje serów pleśniowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.12.2012 09:15
Proste danie, ale przepięknie podane, co znacznie wpływa na jego jakość! W dodatku ładny, szczegółowy opis :)
Gosia20 20.06.2012 12:36
super
Henryka2 19.06.2012 22:05
Pięknie podane!
Marko 19.06.2012 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak