Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 0.5
cebula biała 3
olej roślinny
ocet 4 łyżki
pieprz do smaku
cukier 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ketchup pikantny 5 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na ostro

Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy lekko cebulkę. Następnie dodajemy ketchup, pieprz, cukier, paprykę ostrą i zioła prowansalskie. Całość mieszamy i podsmażamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.Płaty śledziowe kroimy na nie duże kawałki. dodajemy ocet i w occie pozostawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy cebulę z ketchupem i wszystko dokładnie mieszamy. Schładzamy około pół godziny. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 03.02.2013 20:11
uwielbiam śledzie
Ania67 27.06.2012 15:32
ciekawa propozycja
Andysz 20.06.2012 10:02
rewelacja;)
Katarzyna54 19.06.2012 21:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak