Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
mleko szkl.
mąka
jajko
przyprawy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Mortadelę kroimy w plastry. Z mleka, mąki, jajka i przypraw robimy ciasto, w miarę gęste. Plastry mortadeli moczymy w cieście i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Bardzo dobrze sprawdza się jako ala "kotlet" do obiadu.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.01.2013 19:56
często robię na szybki obiad
Rafał10 18.12.2012 08:24
mniam ! Też takie robie są pycha !
Andysz 23.06.2012 11:19
fajny pomysł;)
Amellia 21.06.2012 17:45
mniam
Betka 21.06.2012 16:51
też takie robię;) mniammm
Katarzyna54 19.06.2012 23:18
lubię
1j1o1l1a1 19.06.2012 22:10
raz na jakis czas też robię
przejs 19.06.2012 21:44
Ja nie przepadam za nią, ale mój mąż wprost ją uwielbia!
halina55 19.06.2012 20:24
super
Mysiunia 19.06.2012 20:24
prosto ale smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak