Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintajowy obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 0.5
olej do smażenia
bułka tarta pikantna 1.5 szklanki
jaja 3
ziemniaki 0.8 kg
sól do smaku
pomidor 1
ogórek 1
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintajowy obiad

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. W tym czasie rozmrażamy filety, dzielimy na porcje jeśli nie są poporcjowane. Jajka roztrzepujemy z przyprawą curry, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, kawałki filetów moczymy w jajku a następnie w bułce. Smażymy na złoty kolor z obu stron na niewielkim ogniu. Pomidora i ogórki dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Ziemniaki odcedzamy, wykładamy na talerz i posypujemy koperkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.03.2013 20:42
rewelacyjne!
Ela15 05.10.2012 09:53
super obiadek
mariusz14 31.07.2012 09:41
ja tez lubie rybki
Andysz 20.06.2012 10:02
lubie rybki;)
Mysiunia 19.06.2012 20:24
Smaczne to! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak