Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka marchewkowo-pietruszkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
jajko
marchew 30 dkg
pietruszka 15 dkg
olej do smażenia
kiełbasa 40 dkg
sól
pieprz
mleko szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka marchewkowo-pietruszkowa

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na oleju.
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tartce o grubych oczkach i smażymy na oleju ok. 15 min. i mieszamy z kiełbasą.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ryżu, następnie warzywa z kiełbasą i polewamy ketchupem. Czynność wykonujemy do wyczerpania zasobów, ostatnią warstwą powinien być ryż. Jajko rozbijamy i mieszamy z mlekiem, polewamy zapiekankę i wstawiamy do piekarnika na ok. 20-30 min na 180 stopni.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 21.03.2013 23:07
podoba mi siE:)
fictor123 06.10.2012 10:45
super
mirosława4 22.07.2012 21:11
brzmi smacznie
Amellia 02.07.2012 08:42
pycha
Andysz 23.06.2012 11:20
zapowiada sie bardzo ciekawie;)
Betka 22.06.2012 09:52
pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak