Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada schabowa z farszem z borowików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
cebula 3 szt
masło 0,5 szt
przyprawa uniwersalna
borowiki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada schabowa z farszem z borowików

schab rozciąc na długi płat roztłuc i oprószyć z obu stron pieprzem i solą oraz natrzec czosnkiem pozostawiamy na ok 1 godz w tym czasie smażym na maślewraz z pokrojoną cebulą w kostke dusimy i dodajemy drobno pokrojone grzyby wszystko razem dusimy następnie przekłdamy farsz na mięso i zwijamy w roladę wiązemy nicą przekłdamy do piekarnika i dodajemy 1 szkl wody i przyprawe pieczemy ok 1,5 godz od czasu do czasu polewając powstajacym sosem po upieczemy kroimy w kawałki ok cm i podajemy z kapusta i ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 22.01.2014 14:11
pyszne mięsko z wybornym farszem
[email protected] 15.08.2012 20:20
apeyucznie wyglafa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak