Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa na dziko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg.
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt.
tymianek 1 gałązka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
ocet 1/2 szkl.
sól 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
boczek 5 tłusty
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa na dziko

mięso umyć,warzywa obrać umyć marchew i pietruszkę pokroić w plasterki a seler w słupki,przyprawy wymieszać i pokrojone warzywa ułożyć na mięsie polać winem,w rondelku zgotować szklankę wody z octem wystudzić i polać mięso przykryć i wstawić do lodówki na 48godz.po tym czasie mięso wyjąć lekko osuszyć natrzeć solą i pieprzem,boczek wysmażyć w brytfance dodać oliwę włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano,polać marynatą z warzywami dodać koncentrat pomidorowy i upiec w piekarniku w temp.200st.ok.2godzin,po upieczeniu mięso wyjąć na półmisek sos przetrzeć doprawić do smaku i podawać do mięsa osobno w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.09.2012 09:58
pyszne mięsko !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak