Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z pesto z rukoli i pistacji

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 2 porcje
rukola 50 g
czosnek 1 ząbek
parmezan starty 5 łyżek
pistacje 30 g
oliwa 3 łyżki
bazylia 5 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z pesto z rukoli i pistacji

Kroki postępowania

1
Liście rukoli i bazylii umyć, osuszyć. Pistacje obrać ze skorupek i łusek. Wszystko wrzucić do pojemnika i zmiksować blenderem wraz z czosnkiem, parmezanem (można zastąpić innym serem) i oliwą z oliwek. Pesto nie musi być zmiksowane dokładnie na gładką masę, lepiej jak pozostaną większe, widoczne kawałki
Krok 1 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
2
Makaron świderki (u mnie pełnoziarnisty) ugotować wg przepisu na opakowaniu wraz z kroplą oliwy.
Krok 2 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
3
Pesto wyłożyć do rondla z paroma kroplami oliwy i podgrzewać, aż ser się roztopi. Dodać makaron i delikatnie wymieszać. Zdjąć z ognia.
Krok 3 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto
4
Przed podaniem posypać otartym parmezanem.
Krok 4 - Fusilli z pesto z rukoli i pistacji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 22.04.2014 14:02
Znakomicie się prezentuje :)
Katarzyna156 17.04.2014 15:05
zjadłoby się, mniam :)
marcia7 13.04.2014 16:39
doskonały makaron
ao_12 29.03.2014 20:35
uwielbiam makaron otulony pesto :) bardzo lubię rukolę i pewnie taki makaron był przepyszny
as28 27.03.2014 17:24
mniam mniam
olkaaa 26.03.2014 19:48
kusząca propozycja
Dorota76 28.02.2013 22:29
super to wygląda
Wiesława1 16.08.2012 10:24
super
ewelina/bunia 29.07.2012 11:13
wyglada genialnie
caralajna 10.07.2012 09:03
niezmiernie apetyczne
tessinka 19.06.2012 21:02
Mmmm pesto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak