Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jogurtowy z czereśniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 300 ml
śmietana 18 proc 100 ml
cukier waniliowy 16 g
cukier 3 lyzki
czereśnie 20
otręby 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowy z czereśniami

Przepis na krem jogurtowy podpatrzyłam w przepisie "Malinowy tort z kremem jogurtowym" w książce Dr. Oetkera "Ciasta na zimno" wydawnictwa Weltbild. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki na krem: jogurt, śmietanę, cukier biały oraz cukier waniliowy. Na dno szklanek wsypujemy granulowane otręby, następnie pokrojone w kosteczkę czereśnie i krem jogurtowy. Powtarzamy jeszcze raz takie warstwy, tak by zakończyć kremem jogurtowym. Na samym końcu posypujemy deser karmelem z wanilią i dekorujemy czeresienką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 28.12.2012 11:22
nieskomplikowany deser, ale tak pięknie podany, że staje się istnym dziełem sztuki :)
Mysiunia 28.12.2012 11:22
nieskomplikowany deser, ale tak pięknie podany, że staje się istnym dziełem sztuki :)
agam26 13.08.2012 16:23
zdecydowanie mniam
Mariposas 29.07.2012 18:27
wygląda cudnie
Magdalena/Madija 02.07.2012 15:59
smaczny
Magula 28.06.2012 07:33
pysznie
cukiereczek 26.06.2012 08:03
wspaniały
aginaa 23.06.2012 21:48
i pyszny :)
Katarzyna/kate1980 20.06.2012 21:53
śliczny
parysek10 19.06.2012 19:47
wygląda wspaniale
treonina 19.06.2012 18:08
wygląda bosko!
Mati13 19.06.2012 17:42
bardzo ładny
aginaa 19.06.2012 17:41
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak