Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy na ciepło

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
śmietanka słodka 12% 300 ml
skórka z pomarańczy
masło 1 łyżka
sól mała szczypta
cukier waniliowy 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy na ciepło

Na garnku z wrzącą wodą umieścić miseczkę, wlać śmietankę, dodać cukier waniliowy, sól, masło i czekoladę połamaną na kostki.
Do miseczki zetrzeć skórkę ze sparzonej pomarańczy.
Mieszać, aż czekolada się roztopi, a wszystkie składniki utworzą gęsty krem.
Krem przełożyć do filiżanek i podawać z herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 07.08.2012 21:17
musi być pyszny
Habibi 07.07.2012 09:41
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
joanna77 19.06.2012 17:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak