Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w ketchupie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
Zalewa:
ketchup łagodny 1 l
ketchup pikantny 1 l
ocet 1 szkl.
cukier 1 szkl.
sól 2 łyżki
woda 1 szkl.
papryka 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w ketchupie

paprykę pokroić w paseczki i obgotować 3 min. następnie odcedzić. Cebulę pokroić w krążki i zaparzyć. Zrobić zalewę z keczupów, octu, cukru i soli, szklanką wody wypłukać butelki po ketchupach i włożyć do zalewy. Następnie włożyć cebule i paprykę do zalewy i gotować ok 3-4 minuty mieszając. Gorące przełożyć do słoików i pasteryzować 5 in. Wyłożyć do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 01.09.2012 11:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak