Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
mięso mielone 70 dkg
ryż 3/4 szkl
jajko 1 szt
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
pomidory 1 puszka
przecier pomidorowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
niedużą kapustę poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem tak aby była zakryta, przykryć ,odstawić do zaparzenia
Krok 1 - Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty foto
2
ryż ugotować w 2 szklankach osolonej wody-ostudzić-wymieszać z mięsem i jajkiem i przyprawami
Krok 2 - Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty foto
3
układać w naczyniu do zapiekania warstwami zaczynając i kończąc kapustą
Krok 3 - Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty foto
4
przecier pomidorowy zmiksować z pomidorami z puszki dodać tyle wody aby sosu było około 1 litra, doprawić i zalać nim zapiekankę, wstawić do nagrzanego piekarnika
Krok 4 - Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty foto
5
i piec godzinę pod przykryciem a kolejne pół bez.
Krok 5 - Zapiekanka gołąbkowa z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 14.08.2012 20:42
a to zaskakująca propozycja
agataw1990 14.08.2012 14:23
świetny pomysł!
Renia1 28.06.2012 21:18
uwielbiam gołąbki pod każdą postacia!
gosia47-47 19.06.2012 16:40
super
Justyna28 19.06.2012 16:25
wygląda smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak