Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po japońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1,5 kg
mąka pszenna 8 łyżek
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól
mleko
ogórek konserwowy 1 słoik
papryka konserwowa 1 duży słoik
cebula 5-6 dużych
Zalewa:
woda 2 szkl
ocet 10 % 6 łyżek
olej 0,5 szkl
cukier 8 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
ziele angielskie 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po japońsku

Rybę pokroiłam na małe kawałki. Mąkę, jajka, proszek do pieczenia, sól-dość sporo,bo potem się już nigdzie nie dodaje i mleko-tyle by ciasto było gęste-wymieszałam. Obtoczyłam rybę w cieście i usmażyłam w głębokim tłuszczu. Ogórki pokroiłam w plasterki, paprykę w paski. Cebulę zeszkliłam na oleju. Ogórki, paprykę i cebulę wymieszałam. W misce ułożyłam warstwy warzyw i ryby.
przygotowałam zalewę. Wodę zagotowałam, dodałam ocet, olej, cukier, koncentrat pomidorowy, keczup pikantny, liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowałam. Ostudziłam i zalałam rybę z warzywami.
Wstawiłam do lodówki i podałam na drugi dzień.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.12.2012 17:52
apetyczna
Anna152 01.09.2012 16:58
super
jasiek 09.08.2012 15:12
dobra rybka
jola1508 19.07.2012 21:23
musi być przepyszna
jozefinach 21.06.2012 11:29
Lubię ryby w zalewie.
1j1o1l1a1 19.06.2012 22:56
może być smaczne :)
paula99926 19.06.2012 20:23
możliwe :D
SmacznaPyza 19.06.2012 17:18
ryby są różne - mięso różnych gatunków ma różną fakturę i myślę, że nie każdy gatunek nadaje się do takiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak