Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 4 kg
woda 2 l
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
ocet 10 % 1 szkl.
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
marchew 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Cebulę pokroić i sparzyć, marchew pokroić. Pieczarki umyć w lekko zakwaszonej wodzie. Włożyć do osolonej do smaku wody na 1 godzinę, następnie wybrać i wypłukać. Nalać wodę zagotować pieczarki 1/2 minuty i odcedzić. Włożyć do wrzącej marynaty i zagotować, aż opadną na dno. Wkładać do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 24.08.2012 19:53
pychaaaa
Aneta41 12.07.2012 21:57
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak