Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka gęsie w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka gęsie 2 szt.
smalec 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
cebula
czosnek 2 ząbki
grzyby suszone kilka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udka gęsie w sosie grzybowym

grzyby namoczyć na noc w zimnej wodzie,udka oczyścić umyć i podzielić w stawie na połowę mięso natrzeć solą oprószyć mąką rozgrzać smalec wrzucić mięso i zrumienić z obu stron pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek podlać wodą w której moczyły się grzyby i chwilę pogotować dodać grzyby przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości,sos zabielić śmietaną wymieszaną z mąką zagotować podawać uduszone mięso z kaszą ugotowaną na sypko lub pyzami i surówką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.10.2012 13:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak