Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 400 gram
pieczarki 200 gram
szynka 100 gram
przecier pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
woda 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z grzybami

Pieczarki pokroic na plasterki, usmażyć na patelni, aż odparuje woda. Dodać oliwę i czosnek. Osobno podsmazyć szynkę i dodać do pieczarek, wlać wodę i poczekać aż połowa płynu odparuje. Wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Ugotowany makaron polać sosem. Można posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak