Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 15 dag
puder 5 dag
mielone orzchy 5 dag
żółtka gotowane 2 szt
żółtka surowe 2 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Ugotowane żółtka przetrzeć i dodać do reszty składników. Zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać małe trójkąty, zwinąć i formować rogaliki. Upiec. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak