Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort wiedeński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl.
masło lub margaryna 2 kost.
kakao 4 łyżki
spirytus kilka kropli
orzechy laskowe 10 dkg.
rodzynki 10 dkg.
Biszkopty 1 paczka
wiórki kokosowe
Żelatyna wieprzowa Prymat
wrzątek 3/4 (do żelatyny)

Przepis i sposób przygotowania na: tort wiedeński

margarynę lub masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka,kakao i spirytus,żelatynę rozpuścić i przestudzić dodać do masy wymieszać i na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek oraz bakalie jak masa zacznie tężeć lekko ją podgrzać,część masy wylać do natłuszczonej tortownicy i układać biszkopty wstawić na kilka minut do lodówki aby stężała wyjąć układać pozostałe biszkopty i całość zalać pozostałą masą wyrównać i ponownie schłodzić po wierzchu i boki posypać kokosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.10.2012 09:06
fajny,smaczny przepis !
Izabela28 22.09.2012 14:04
smaczne:)
Motorek 04.08.2012 09:27
bardzo smaczny
Łukasz15 14.07.2012 12:02
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak