Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik bez miodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl.
jajko 6 szt.
mleko 1/2 l.
mąka 4 szkl.
olej 1 szkl.
cukier waniliowy
cynamon Prymat 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
polewa czekoladowa
bakalie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik bez miodu

wszystkie składniki tego ciasta powinny mieć temperaturę pokojową,włożyć do miski i zmiksować na jednolitą gładką masę dodać bakalie i ponownie wymieszać wylać ciasto na natłuszczoną blachę wstawić do piekarnika na 180st.i piec ok.40min.po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.02.2013 10:39
Musi być pyszny
Elżbieta17 19.10.2012 21:32
polecam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak