Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot czereśniowo-jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
czereśnie 1 szkl
cukier 4 łyzki
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot czereśniowo-jabłkowy

Do garnka z wodą ( 2 szklanki)wrzucamy umyte czereśnie i pokrojone jabłka. Wrzucamy cukry ( ilość można dostosować do gustu). Gotuje,my ok 15 minut. Studzimy, uzupełniamy wodą mineralną lub zimną przegotowaną do 1, 5 litra.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.04.2013 10:01
pyszny taki schłodzony !
RenataZ-et 01.11.2012 08:19
bardzo lubie
Habibi 14.08.2012 07:59
Kompot z jabłek i kompot z czereśni to dwa moje ulubione - więc już wiem, że ten LUBIĘ :)))
Katarzyna/kate1980 07.08.2012 21:52
bardzo fajny
pacpaw 24.06.2012 20:08
co kompot to smaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak