Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula szt. 1
jajko szt. 1
pietruszka zielona szt. 2 gałązki
Kukurydza z Puszki szt. dobra garść
ser żółty szt. 1
szczypiorek szt. 1
Bułka tarta klasyczna Prymat szkl. 1
sól do smaku 1
Czosnek suszony Prymat do smaku 1
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku 1
masło 250 g do smaku 1
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku 1
ryż 10 g (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Gdy ostygnie dodać łyżkę masła i "utrzeć na tyle delikatnie by nie rozmiażdżyć ryżu. Cebule pokroić w drobna kostkę podsmażyć na maśle wraz ze szczypiorkiem , czosnkiem , i pietruszka. Dodać do ryżu wymieszać. Do "masy" dodać jajko kukurydzę , bułkę tartą , pieprz, sól , wegete. dobrze wymieszać. Ręce zmoczyć w zimnej wodzie i formować małe kotleciki do środka wsadzić ser. (można również kurczaka podsmażonego lub ugotowanego. Obtoczyć w bułce i smażyć na teflonowej patelni z rozgrzanym tłuszczem. Kotleciki wspaniale smakują z sosem pieczarkowym lub koperkowym :)) Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak