Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata ogórkowa błyskawiczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 duża
cukier 1 szkl.
woda 1 szkl.
koper duży pęczek
sól do smaku
ocet 1 6%
ogórki 1 sałatkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata ogórkowa błyskawiczna

Ogórki sałatkowe ''węże'' umyć i pokroić w plasterki razem ze skórką.
Przełożyć do miski, dodać cebulę pokrojoną w piórka, posolić i odstawić na kilka minut.
Dodać posiekany koperek.
W rondelku zagotować wodę z cukrem i octem.
Gorącą marynatą zalać ogórki, nakryć i pozostawić na 1-2 godziny, w zależności od grubości plasterków.
Przed podaniem odcedzić.

Podawać do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.07.2012 09:15
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak