Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 strąków
ryż 1/2 szkl.
pieczarki 20 dag
olej 3 łyżki
jajko 2 szt
ser żółty 25 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Paprykę umyć , przeciąć w pół , usunąć gniazda nasienne. Ryż zalać osolonym wrzątkiem - 5 min odcedzić. Pieczarki umyć posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach oleju, osolić. Wymieszać z ryżem i jajkami. Chwilę smażyć, dodać starty ser, sól i pieprz i zmiażdżony czosnek. Farszem napełnić strąki papryki, ciasno ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, podlać 1 szklanką bulionu i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 05.08.2012 21:45
uwielbiam faszerowane papryki
safcia 05.08.2012 21:45
uwielbiam faszerowane papryki
safcia 05.08.2012 21:45
uwielbiam faszerowane papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak