Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby opiekane w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
cebula 1/2 kg
oliwa 1 szkl.
woda 1 l
ocet 1/2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
sól 1 łyżka
ketchup pikantny 1 szkl.
przecier pomidorowy 1/2 słoika
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
mąka do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
filet z mintaja 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby opiekane w zalewie

Fileta osolić, opanierować w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć. Cebulę zeszklić na oliwie pod przykryciem. Wodę, ocet, cukier, sól zagotować i dodać ketchup, przecier pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Do zalewy wkładamy usmażone ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 16.08.2012 09:16
ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak