Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z czerwonej kapusty do słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 4 kg
jabłka 1 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
cukier 1 1/2 szkl.
ocet 1 szkl.
woda 1 1/2 szkl.
pieprz
ziele angielskie 20-30 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z czerwonej kapusty do słoika

Kapustę poszatkować posolić i pokropić odrobiną octu, pozostawić na 24 godziny. Następnie wycisnąć, dodać jabłka i cebulę startą na grubej tarce. Przygotować zalewę i wszystko to dać do gorącej zalewy, gotować przez 30 min. Wkłądać gorące do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak