Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska w sosie śmietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 700 g
ser żółty 40 g
margaryna 1 łyżka
natka pietruszki
śmietana 12%
mąka 1 łyżka
żółtko jajek
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska w sosie śmietanowym

Kapustę umyć , sparzyć i podzielić na 4 części a potem zalać wrzącą wodą i zagotować pod przykryciem , gdy już będzie miękka to wyjmujemy ją wyciąć głąb , rozgrzać tłuszcz wymieszać z mąką , zasmażyć nie rumieniąc , rozprowadzić zimną śmietaną , zagotować mieszając trzepaczką i połączyć z żółtkiem i posiekana natka pietruszki , doprawić do smaku . Kapustę układamy na półmisku żaroodpornym , polać sosem , posypać serem startym i zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.08.2013 10:38
super przepis
Margo1 19.06.2012 10:57
śmietana 2\3 szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak