Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki "Piorun"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1
ryż 100 g
tarty chrzan 80 g
natka pietruszki
rosół 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
papryka 200 g
cebula 1
rodzynki 50 g
tłuszcz 1 łyżka
papryka mielona
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki "Piorun"

Kapustę przygotować dokładnie ja przepis wyżej , czyli oczyścić , wyciąć głąb zalać wodą i obgotować aż liście zmiękną potem wyjąc i oddzielić liście i ściąć grube nerwy nie uszkadzając liści. Ryż zalewamy dużą ilością wody osolonej ugotować na pół miękko a potem odcedzić . Paprykę myjemy i pieczemy w piekarniku , potem oczyścić , zdjąć skórkę i zemleć , cebulę pokroić w kostkę usmażyć i wymieszać z ryżem , opłukanymi rodzynkami , papryką , chrzanem i posiekaną natką pietruszki , a całość możemy doprawić już do smaku , na przygotowanych liściach kapusty nakładamy nadzienie założyć brzegi do środka , zalewamy to rosołem wymieszanym z koncentratem i dusimy do miękkości pod przykryciem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 19.08.2012 21:12
piorunowo dobre są te gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak