Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki gospodarskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
cielęcina bez kości 200 g
żółtko jajek 2
mleko
kukurydza 5 kolb
rodzynki 30 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki gospodarskie

Kapustę oczyszczamy z uszkodzonych liści , wycinamy od razu głąb , opłukać i zalać wrzącą wodą i obgotować aż liście zmiękną , następnie kapustę wyjmujemy , oddzielamy liście , ścinamy grube nerwy nie uszkadzając liści . Z kukurydzy wyłuskać ziarna , opłukać i zalać mlekiem , dodać koncentrat i rozgotować na wolnym ogniu , następnie przestudzić , wymieszać ze zmieloną cielęciną , żółtkami i opłukanymi rodzynkami , doprawić do smaku . Na przygotowanych liściach kapusty układamy nadzienie , założyć brzegi do środka , zwinąć w rulon, ułożyć w rondlu wyłożonym liśćmi kapusty , zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu do miękkości pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.06.2012 10:39
mleka 2\3 szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak