Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzoną beloną i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Belona wędzona średnia tuszka
ziemniaki młode 1/2 kg
koper mały pęczek
szczypiorek
sok z cytryny
olej
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzoną beloną i ziemniakami

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, zahartować wodą z lodem i po ponownym odcedzeniu odstawić do ostygnięcia.
Wędzoną belonę podzielić na kawałki, obrać ze skóry i ostrożnie obrać mięso usuwając ości.
Ości w belonie są wyraźnie zielone, co ułatwia wyjmowanie je z rybiego mięsa :)
Ziemniaki obrać i dowolnie pokroić.
Koperek opłukać, osączyć i posiekać.
Składniki sałatki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i posiekaną cebulką ze szczypiorkiem.
Polać olejem i skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.07.2012 09:14
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak