Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z kapustą, grzybami i mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
wędzony boczek 10 dag
kapusta biała 1/2 kg
mięso gotowane 30 dag
grzyby suszone 1-2 dag
smalec 2 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
woda 1/2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą, grzybami i mięsem

Kroki postępowania

1
Grzyby zamoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować, ostudzić, posiekać. Ugotowane mięso przemielić w maszynce. Kapustę włożyć do wrzącej wody i ugotować, odcedzić, drobno posiekać. Cebulę zeszklić na smalcu. Do cebuli wsypać kapustę, grzyby, mięso, wymieszać, przyprawić do smaku, podsmażyć około 5-10 minut
Krok 1 - Uszka z kapustą, grzybami i mięsem foto
2
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać olej, jajko, gorącą wodę i zagnieść ciasto
Krok 2 - Uszka z kapustą, grzybami i mięsem foto
3
Następnie rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać brzegi
Krok 3 - Uszka z kapustą, grzybami i mięsem foto
4
Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 3 min od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane stopionym wędzonym boczkiem.
Krok 4 - Uszka z kapustą, grzybami i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.09.2013 10:40
przepyszne,idealne
Katarzyna59 03.04.2013 14:16
smacznie i fajne
Ewelina38 10.02.2013 19:03
ależ mi zapachniało czerwonym barszczykiem, a do niego oczywiście takie pierożki... :)
czekoladka_m 25.10.2012 19:45
Smaczniutkie!!
olkaaa 24.09.2012 21:08
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak