Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy z masłem i zieleniną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
masło 1,5 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
natka piertuszki siekana 2 łyżki
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1 duże
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z masłem i zieleniną

Kroki postępowania

1
Masło wymieszać z posiekaną zieleniną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotlet schabowy z masłem i zieleniną foto
2
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzemNa oba płaty mięsa położyć po łyżce farszu,
Krok 2 - Kotlet schabowy z masłem i zieleniną foto
3
złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem. Panierować w mące, jajku i tartej bułce
Krok 3 - Kotlet schabowy z masłem i zieleniną foto
4
Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotlet schabowy z masłem i zieleniną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.02.2013 23:34
bardzo smaczny obiadzik
dagmara020 09.08.2012 16:33
super fotki masz
olkaaa 26.06.2012 09:12
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak