Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe z białek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
olej 1 łyżka
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe z białek

Kroki postępowania

1
Do miski wlać białka, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
Krok 1 - Ciasto cytrynowe z białek foto
2
Do sztywno ubitej piany wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Ciasto cytrynowe z białek foto
3
Następnie dodać aromat, olej i sok z cytryny, delikatnie wymieszać
Krok 3 - Ciasto cytrynowe z białek foto
4
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i włożyć do lekko nagrzanego
Krok 4 - Ciasto cytrynowe z białek foto
5
Piec w temp 175 stopni około 15-20 minut.
Krok 5 - Ciasto cytrynowe z białek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.02.2014 16:21
smaczne ciasto
Katarzyna59 18.01.2013 20:31
apetyczne
polly66 22.08.2012 20:45
a czego wierzch taki ciemny? podpalił się czy tak ma być?
Bożena13 11.07.2012 18:29
proste i jakie smaczne;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak