Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serca drobiowe w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 600-700 gram
kostka rosołowa 1-2 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
sos do pieczeni (ciemny) 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: serca drobiowe w sosie

Serca dokładnie płuczemy i odkrawamy tłuszcz. Wkładamy je do garnka i zalewamy wodą (ok. 750 ml ), dodajemy kostkę rosołową, przyprawę do kurczaka i gotujemy do miękkości. Sos do pieczeni rozrabiamy w połowie szklanki wody i dodajemy do serc. Całość zagotowujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając. Sos możemy podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 10.12.2012 10:22
lubię serca
dorotka0000025 23.08.2012 14:02
fajne
dianix 17.08.2012 19:56
nigdy ich nie jadłam
asia1985 25.07.2012 19:11
muszę wypróbować ;)
Natalia40 12.07.2012 20:11
smaczniutkie danie
Betka 23.06.2012 13:26
mmm coś nowego;)
Kamila/kami007 18.06.2012 23:38
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak