Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
fasolka szparagowa 20 dag
ziemniaki 6 sztuk
koperek 1|2 pęczka
jogurt naturalny 140 ml
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Marchewkę , pietruszkę , seler , ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę umyć , pokroić na kawałki.Zagotować 1,5 litra wody dodać jarzyny oraz obraną cebulę.Gotujemy do miękkości warzyw . Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Koperek posiekać.W zupie rozprowadzić jogurt naturalny. Wsypać do zupy koperek . Niskokaloryczna zupa.Można ją jeść na dietach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 26.12.2012 20:44
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak