Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na Euro

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 150 ml
cukier 2 lyzki
galaretka wiśniowa 4 lyzeczki
truskawki 10

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na Euro

Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Galaretkę zalewamy 100 ml wrzątku, mieszamy. ostudzoną galaretkę przelewamy do kremówki i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do szklanek i wkładamy do lodówki do stężenia. Truskawki miksujemy z cukrem i polewamy nimi pianki wiśniowe. Na koniec posypujemy desery kokosowym błonnikiem. W rzeczywistości pianka ma lekko różowy kolor, czego nie widać na zdjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.08.2012 23:36
świetny :) efektowyny
Joanna108
Joanna108 29.07.2012 09:21
po euro też może być ;)
Joanna108
Joanna108 29.07.2012 09:21
po euro też może być ;)
dwa pokoje z kuchnią 19.06.2012 09:44
pycha!
Kamila/kami007 18.06.2012 23:39
super
Rafał10 18.06.2012 20:48
wygląda świetnie ! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
aginaa 18.06.2012 20:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak