Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mięsa koziego

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso kozie 40 dag
papryka czerwona 1
cebula 3
pieczarki 15 szt
olej 100 ml
przyprawa do szaszlykow
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mięsa koziego

Kroki postępowania

1
Mięso z młodej kozy pozbawiamy błon, a następnie kroimy w grubsze kawałki.
Krok 1 - Szaszłyki z mięsa koziego foto
2
Do miski wlewamy olej i dodajemy lyżkę majernaku, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę soli, 0,5 łyżki jarzynki, 10 ząbków czosnku, kilka liści laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprz - mieszamy.
Krok 2 - Szaszłyki z mięsa koziego foto
3
Do marynaty przekładamy mięso kozie i odstawiamy je na minimum 24h (co jakiś czas można przemieszać).
Krok 3 - Szaszłyki z mięsa koziego foto
4
Pieczarki przecinamy na połówki, obrane cebule w talarki, a umytą i wydrążoną paprykę w kostkę. Warzywa, pieczarki oraz marynowane mięso nabijamy na wykałaczki na przemian, posypujemy przyprawą do grilla.
Krok 4 - Szaszłyki z mięsa koziego foto
5
Mięso grillujemy do miękkości mięsa (ok 20-25 minut)na wolnym ogniu
Krok 5 - Szaszłyki z mięsa koziego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 23.08.2012 16:25
ciekawa jestem jak smakuje:)
kamyk 14.08.2012 17:18
koziego mięsa jeszcze nie jadłem
Natalia/tubisiek 24.07.2012 21:22
ja też nie ;)
sylwia / sytofala 18.06.2012 21:34
tak jeszcze koziny nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak