Szaszłyki z mięsa koziego

Szaszłyki z mięsa koziego

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso kozie

    40 dag
  • papryka czerwona

    1
  • cebula

    3
  • pieczarki

    15 szt
  • olej

    100 ml
  • przyprawa do szaszlykow

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki z mięsa koziego
Mięso z młodej kozy pozbawiamy błon, a następnie kroimy w grubsze kawałki.
Krok 2 - Szaszłyki z mięsa koziego
Do miski wlewamy olej i dodajemy lyżkę majernaku, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę soli, 0,5 łyżki jarzynki, 10 ząbków czosnku, kilka liści laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprz - mieszamy.
Krok 3 - Szaszłyki z mięsa koziego
Do marynaty przekładamy mięso kozie i odstawiamy je na minimum 24h (co jakiś czas można przemieszać).
Krok 4 - Szaszłyki z mięsa koziego
Pieczarki przecinamy na połówki, obrane cebule w talarki, a umytą i wydrążoną paprykę w kostkę. Warzywa, pieczarki oraz marynowane mięso nabijamy na wykałaczki na przemian, posypujemy przyprawą do grilla.
Krok 5 - Szaszłyki z mięsa koziego
Mięso grillujemy do miękkości mięsa (ok 20-25 minut)na wolnym ogniu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rutynka

23.08.2012 16:25
ciekawa jestem jak smakuje:)

kamyk

14.08.2012 17:18
koziego mięsa jeszcze nie jadłem

Natalia/tubisiek

24.07.2012 21:22
ja też nie ;)

sylwia / sytofala

18.06.2012 21:34
tak jeszcze koziny nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat