Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
ketchup 4 lyzki
oliwki czarne 7
olwiki zielone 10
ser solankowy 10 kosteczek
żółty ser 30 g
suszone pomidory 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory na mniejsze kawałki i układamy równomiernie na cieście. Dodajemy kosteczki sera. Całość posypujemy startym żółtym serem i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy w roladę, kroimy ok. 2,5 cm paski. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w 200 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 26.11.2012 20:52
kocham to ciasto :)
magdziorka6 09.08.2012 22:14
ślimaczki do zjedzenia
Magdalena/Madija 02.07.2012 15:59
fajny przepis
aginaa 18.06.2012 20:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak