Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewka kresowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
cebula 2 szt.
sok z kwaszonej kapusty 1/2 l.
mąka 1 łyżka
sól i pieprz
śmietana 12-procentowa 1/2 szkl.
borowiki 6 szt.
bulion warzywny 2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: polewka kresowa

grzyby umyć i namoczyć w przegotowanej wystudzonej wodzie ,warzywa obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebule obrać i pokroić w drobną kostkę do garnka wlać bulion włożyć warzywa grzyby pokroić w paski dodać do gotujących się warzyw razem z wodą w której się moczyły i gotować do miękkości pod koniec gotowania wlać sok z kapusty kwaszonej doprawić do smaku zagęścić mąka wymieszaną z odrobiną wody i zabielić śmietaną,tuż przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.01.2014 00:11
ciekawa zupka
Motorek 03.07.2012 17:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak