Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rumowe muffiny z kremówkową czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
jajko 2 szt
cukier 100 g
rum 1/4 szklanki
olej 4 łyżki
mleko 1/3 szklanki
śmietana kremówka duża
czekolada mleczna tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: rumowe muffiny z kremówkową czekoladą

Mąkę, proszek, jajko, cukier, rum, olej, mleko i 2 łyżki śmietany kremówki zmiksowałam na jednolitą masę.
Resztę kremówki ubiłam na sztywno. Czekoladę rozpuściłam w mikrofali i kiedy ostygła i zaczęła gęstnieć pomału dodawałam do kremówki, ciągle miksując.
Muffiny piekłam w 180 stopniach do momentu "suchego patyczka".
Masą kremówkowo-czekoladową nabiłam szprycę i ozdobiłam muffiny.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.01.2014 22:22
bardzo smaczne do kawki:-)
Stenka 13.01.2013 10:43
ciekawe
matesko 18.12.2012 10:05
fajne
Rafał10 27.08.2012 09:39
mniam ! Rumowe uwielbiam :)
Dorian 08.08.2012 18:38
pycha
niedozywiona 18.06.2012 19:36
ach muffiny, w każdej wersji są piękne i pyszne :)
daria2911 18.06.2012 18:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak