Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 5
pieczarki 0,5 kg
cebula 1
sól
pieprz
olej do smażenia
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

Mięso opłukać. Usmażyc na patelni na oleju.
Ser pokroic na plasterki,a lbo zetrzec na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Posolic i dodać pieprzu. Zarumienic na oleju. Dodac pieczarki obrane i pokrojone na lasterki. Razem usmażyć mieszając, aby się nie przypaliły. Kiedy mieso będzie już upieczone zniejszyc ogien na najmniejszy i posypac startym serem lub na każdym kawałku ułożyć plasterki. Zapiec pod przykryciem jeszcze kilka minut. Podawac z usmażonymi pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak