Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser topiony z kminkiem

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
żółtko jajek 3-4 szt.
kminek 1 łyżka
twarożek 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ser topiony z kminkiem

Kminek wsypać do szklanki i zalać wrzątkiem - nakryć i odstawić na godzinę lub dwie, aby spęczniał.
Twaróg śmietankowy posypać solą oraz sodą i ucierać chwilę widelcem, aby wszystko dokładnie się połączyło.
Odstawić na 1-2 godziny w ciepłe miejsce.
Na dużej patelni stopić masło, wyłożyć ser i ogrzewać, stale mieszając, aż się rozpuści.
W międzyczasie odcedzić kminek i dodać do sera.
Kiedy ser się zupełnie rozpuści, dodać 3-4 żółtka i szybko wymieszać, aż się wszystko połączy.
Ogrzewać jeszcze kilka minut, stale mieszając - gorący przelać do kokilek i odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 11.09.2013 10:07
na pewno swietnie smakuje
Monika63 28.07.2012 12:42
uwielbiam domowe serki
Bożena13 23.07.2012 19:07
najlepszy domowy;))
Habibi 04.07.2012 10:26
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak