Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa zupa z groszku i pora

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 400 g
porcja rosołowa
pory 2 szt
marchewka 1 duża
cebula 1 mała
ziele angielskie 2 ziarenka
sól
pietruszka korzeń 1 większa
ziemniak 5 szt
seler korzeniowy kawałek
śmietana
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa zupa z groszku i pora

Porcję rosołową podgotowałam w przyprawach. Dodałam warzywa (bez mrożonego groszku i pora) obrane, umyte i pokrojone na mniejsze części. Na koniec dodałam groszek i pokrojone na małe kawałki pory. Gotowałam do miękkości groszku. Dodałam troszkę śmietany. Wyjęłam pieprz, ziele i listek laurowy. Mięso oddzieliłam od kości. Lekko zmiksowałam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 20.06.2012 11:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak